Избрани Новини

Грандиозен успех на България на европейското първенство по плажен тенис

Със силното си представяне шестте ни двойки осигуриха на страната ни престижното четвърто място в шампионата на стария континент,

България записа рекордно класиране в историята на европейските първенства по плажен тенис. информира БФТенис. Със силното си представяне шестте ни двойки осигуриха на страната ни престижното четвърто място в шампионата на стария континент, който се проведе в Созопол. Буквално няколко точки не ни стигнаха, за да финишираме дори трети, където в крайна сметка се наредиха испанците. Съвсем очаквано първото място е за Италия, следвана от Русия.

В изцяло италиански финали при мъжете и при жените се получиха интригуващи срещи. Шампионки при дамите станаха Чимати/Дейна, които се наложиха над Делия/Гаспари с 6:3, 6:2. При мъжете битката отново бе решена в два сета, след като Грамароса/Гаравини победиха Капелети/Чарли с 6:1, 7:5. Титлата на смесените двойки пък си оспорват Италия и Русия. Домакин на шампионата бе ваканционно селище Санта Марина, като всички участници не скриха очарованието си от отличната организация и перфектните условия на комплекса. И през трите състезателни дни десетки почитатели на този спорт окупираха местата около специално изградените игрища. Публиката реагираше емоционално на атрактивните изпълнения на топ състезателите по плажен тенис.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов