Избрани Новини

Пожар обхвана и Атон, в близост до Хилендарския манастир, Света гора

Гърция в капан на пожарите. На о. Тасос е обявено извънредно положение

На гръцкия остров Тасос е обявено извънредно положение. Все още не е овладян мащабният пожар, предизвикан от мълнии. Изгоряха къщи. Няма пострадали. Мълнии запалиха и гори в близост до Хилендарския манастир на Света Гора.

 

Огнеборци се опитват да овладеят пожара на Атон. Запалиха се гори в близост до Хилендарския манастир. Взети са незабавни мерки, за да не се допусне огнената стихия да доближи сградите на манастира. Водоносни коли не могат да се използват поради труднодостъпния терен и се гаси с хеликоптери.

Няма пострадали.


Гръцките власти увеличиха силите по овладяване на пожара на о. Тасос. Отново се разпалват огнища, защото духа силен вятър и непрекъснато променя посоката си. Това съобщиха пожарникари, които участват в гасенето. От рано тази сутрин се включиха самолети и хеликоптери, които гасят по високите и труднодостъпни за техниката места.

Взети се всички мерки, за да се защити животът на хората на острова, съобщи кметът на Тасос- Костас Хаджиемануил.

Повечето туристи напуснаха острова още вчера. Фериботите се движат по график.

Огнената стихия се доближи до две села, евакуираха жителите, но изгоряха няколко къщи. Прокопаха защитен ров и локализираха няколко огнища. По същия начин се опитват да спасят от унищожение два манастира на острова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов