Избрани Новини

Вълна от присъди срещу пътни джигити

Крими

11-09-2016, 01:51

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Двама без книжки влизат в затвора!

Наказание 4 месеца лишаване от свобода е наложил Районен съд – В. Търново на 25-годишния К. Г. от областния град, съобщиха от ОД на МВР. Ефективната присъда е във връзка с водено срещу него в местното полицейско управление бързо производство за това, че шофирал, въпреки, че книжката му е била отнета и срокът на наказанието не е изтекъл.

Още една ефективна присъда за пътен джигит е факт в региона от последните дни. 36-годишен ще лежи три месеца в затвора, задето бил хванат зад волана без шофьорска книжка. Той управлявал лек автомобил „Рено“, когато на 30 юни бил спипан в Г. Оряховица. Присъдата му е факт след споразумение с прокуратурата, при което извършителят се признал за виновен.

След споразумение присъда получил и друг шофьор, който обаче е осъден условно. В края на юли 45-годишният Петър П. бил хванат в Стражица да кара лек автомобил "Фолксваген", с концентрация на алкохол в кръвта 1,60 промила. Наложено му е наказание шест месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено за срок от 3 г. Мъжът е лишен и от право да управлява МПС за срок от 1 г.

6 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок е наложил Районен съд – Павликени на 20-годишния Р. Н. от същия град, във връзка с водено срещу него бързо производство. Освен, че шофирал, макар книжката му да била отнета и наказанието все още да било в сила, човекът карал автомобил с чужди регистрационни номера.

Условна присъда скоропостижно е получил и мъж от еленското село Майско, само че за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. Районният съд в Елена му е дал 3 месеца и изпитателен срок от 3 години. Виновникът е 27-годишния К. С. от с. Майско, срещу когото се е водило бързо полицейско производство .



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов