Избрани Новини

Общината прави теренни проверки за подпомагане физически блокове на земеделски стопани

Мисия

11-09-2016, 08:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стоилов иска незабавни проверки на въздуха в Русе

Рискови физически блокове са физически блокове, извън покритието на ЦОФК

Във връзка с получена информация от Областна дирекция „Земеделие“ – гр. Русе, от 07.09.2016 г. до 10.10.2016 г. в изпълнение на Заповед №РД-09-582/12.08.2016 г. на министъра на земеделието и храните, на територията на Община Русе ще бъдат извършени специализирани теренни проверки на заявени за подпомагане физически блокове на земеделски стопани относно актуализация на данните в Системата за идентификация на земеделските парцели /СИЗП/.

Обновяване на данните в СИЗП, както и поддържането на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане“, чрез специализирани теренни проверки включва:

 Проверка на извадка от физически блокове за контрол на качеството на дешифрацията на ЦОФК;

 Проверка на физически блокове, чиити характеристики не са могли да бъдат определени еднозначно при дешифракция на нова ЦОФК;

 Рискови физически блокове – представляват физически блокове извън покритието на ЦОФК, в които е установено деклариране на измерими площи извън обхвата на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане“; физически блокове, чиито граници се пресичат от деклариран земеделски парцел; физически блокове, при които е установена разлика между декларираната култура и начина на трайно ползване на физическия блок; други физически блокове избрани чрез метода на анализа на риска.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов