Избрани Новини

Път пропадна заради свлачище

Едното пътно платно е пропаднало надолу с 30-40 сантиметра и в момента не се използва

Свлачище се активира за пореден път и предизвика пропадане на половината шосе между хаджидимовските села Абланица и Блатска, информира в."Труд".

Едното пътно платно е пропаднало надолу с 30-40 сантиметра и в момента не се използва, тъй като има риск да се образува яма и в нея да пропадне автомобил. Поставени са необходимите сигнализации и знаци. Преминава се и в двете посоки само в оцелялата лента за пътуване. Няма светофар, водачите се изчакват, защото има добра видимост на правия пътен участък.

„В протежение на поне 50 метра е рухнала земна маса. Пътят е хлътнал надолу. За пореден път там се получава свличане. Някоко пъти е ремонтирано свлачището, вдигана е и подпорна стена. Но заради подпочвени води в района периодично то тръгва и отнася пътя. Имало е моменти, в които цялото шосе е било затворено”, обясни кметът на село Блатска Иляз Ибишев.

Шосето води към десетина села не само в община Хаджидимово, но и в съседната община Сатовча. При блокиране на движението има обходен път, но той ще удължи много пътуването и разходите за гориво на местните хора. Пътят е третокласен и е част от републиканската пътна мрежа, уточни селският управник.

Община Хаджидимово няма как да намери необходимите средства за ремонта и укрепването на свлачището. Ще се наложи държавата да помогне и да осигури пари, в противен случай може да се стигне до пропадането на целия път”, увери кметът на село Блатска.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден