Избрани Новини

Ден втори BYF: Изкуство, което оставя следи

Изложба, хип-хоп, брейк, традиционни танци и много усмивки във втория ден на фестивала "Младостта на Балканите“

Вторият ден от програмата на XXI -то издание на Балкански младежки фестивал „Младостта на Балканите“ 2016 започна с изложба в кафе-бар Iceberg, озаглавена „Жега, жажда, живот“. В нея бяха представени произведенията на младите и талантливи художници Божидар Урджанов и Димитър Попов от Сандански. По повод 20 години Европейска доброволческа служба бяха представени и фотографии на 15 европейски доброволци от 5 държави. Фотографиите показаха  България през погледа на младите европейци.

Програмата продължи със сцена за съвременни улични изкуства пред Интерхотел „Сандански“, на която бяха представени хип-хоп и брейк танци. А от 18:00 часа на пл. „България“ танцьори от Румъния, Сърбия, Македония и България участваха в сцената за традиционни изкуства. В 20:00 часа на сцената на Летния театър в Сандански  се изявиха танцьорите от YES проекта, които имат за цел да обединят различните видове танци на едно място. На сцената зрителите се насладиха още на македонския дует Bionda, Александър Радишевич и неговите ученици Урош и Йована от Сърбия, струнен квартет Аметист и много други.

Третият ден от фестивалната програма ще ни покаже традицията за производство на вино – Sintica, както и конкурс за най-атрактивна фестивална фолклорна двойка. Концертът ще се състои от 19:00 часа на пл. „България“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов