Избрани Новини

Правителството отчужди частни имоти в шест населени места заради строителството на АМ "Струма"

Терените се намират в землищата на селата Зелен дол, Покровник, Мощанец, Церово и Градево и гр. Симитли в област Благоевград

Кабинетът прие решение за очуждаване на частни имоти и части от имоти в шест населени места, необходими за изграждането на новият лот от автомагистрала "Струма". Това съобщи Правителствената пресслужба след днешното редовно заседание на Министерски съвет.

 Терените се намират в землищата на селата Зелен дол, Покровник, Мощанец, Церово и Градево и гр. Симитли в област Благоевград.

Финансирането на процедурата се осигурява от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Решението на правителството може да бъде обжалвано по реда на Административнопроцесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица.

С други две решения бяха учредени безсрочно право на строеж и безсрочен сервитут върху поземлени имоти в горски територии, без промяна на предназначението на територията. Терените се намират в землището на с. Кабиле, община Тунджа.

Безсрочното право на строеж и сервитутът са в полза на "ЕВН България електроразпределение" – Сливен, за изграждане на стълб за въздушен електропровод 20 kV и за изграждане и обслужване на подземен кабел за обект "Кабелна електропроводна линия CH 20 kV". За получените права дружеството ще заплати нормативно определените такси.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов