Избрани Новини

Аудиогид представя старини и туристически обекти в Кюстендилско

В експозиционата зала е създадено мобилно приложение под наслов "Изложба – стари занаяти“

Читалище „Светлина“ в кюстендилското село Раждавица въведе безплатен аудиогид, за да покаже старинни занаяти, етноатракции и др, разказаха читалищни деятели. Така музейната експозиция на селското културно звено привлича все повече посетители, съобщава kmeta.bg.

В експозиционата зала е създадено напълно безплатно мобилно приложение под наслов „Изложба – стари занаяти“. В него се разказва за различните занаяти в кюстендилския край в миналото. Всеки посетител може да отвори съдържанието и да чуе историите чрез уникален QR код, разположен на плакат на входа на залата. Така при масовото използване на мобилни телефони с един бутон всеки посетител може да чуе, да научи и да се наслади за предистории и интересни неща от „биографията“ на всеки един експонат.

В областния град Кюстендил пък е въведен мобилен аудиотур. На него са качени 18 от най-атрактивните и посещаваните туристически места и обекти – художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“, Римската крепостна стена на хълма Хисарлъка, средновековния храм „Св.Георги“ в кв. Колуша и др. Пак с обявен QR код можеш да се поинтересуваш и да получиш озвучена с приятен дикторски глас и с подходящи илюстрации допълнителна информация за съответния обект.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)