Избрани Новини

Бивши граничари се окичиха с медали

Десетки бивши граничари почетоха 70-годишнината на Гранични войски и Деня на българските гранични войски

Десетки граничари, бивши сержанти и офицери от Гранична полиция заедно със съпругите си почетоха 70-годишнината на Гранични войски и Деня на българските гранични войски, информира agencia.bg. Организатор на традиционното тържество e единственият в страната Клуб „Граничар“ – Благоевград.
Приветствие към празнуващите  и разказ за историята на гранични войски поднесе о.з. подполоковник  Давидков. „През 1946 година са създадени Гранични войски. Всички ние, които сме били част от гранични войски, дадохме най-хубавите години от нашия живот за защита на границата на Родината. За нас тя беше и продължава да бъде не само линията, от която започва и свършва България, а линията, от която започва и свършва всеки от нас.”- каза в словото си Давидков.
Кметът на Община Симитли Апостолов поздрави всички граничари с поздравителен адрес. „Не се съмнявам, че по време на празника вие ще сведете глави и ще почетете паметта на ония ваши бойни другари, загинали в защита на родната ни граница. Пожелавам на вас и вашите семейства здраве, дълголетие, самочувствие и оптимизъм”, отбеляза в обръщението си  Апостолов.
Юбилейни грамоти бяха връчени от Никола Николов на присъстващите гости, а на всички граничари бяха връчени медали.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)