Избрани Новини

Подкупни ченгета отиват на съд

Крими

31-08-2016, 11:26

Снимка:

bgfactorcy.net

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха мъж, предложил подкуп на пътни полицаи

Катаджиите редовно прибирали пари от шофьори в нарушение

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд полицейските служители Божидар Й. и Христо Д. Те са подсъдими за това, че на 30.12.2013г.  в гр.Бургас, в качеството си на длъжностни лица – полицейски органи, при условията на продължавано престъпление, в съучастие и като съизвършители,  а  Божидар Й. и сам, поискали и приели дар, който не им се следва, за да не извършат действия по служба - да не съставят акт за установяване на административно нарушение на закона при управляване на лек автомобил, без сключена към 30.12.2013г. Застрахователна полица за „Гражданска отговорност на автомобилистите”, както следва:
1. На бул. „Булаир”  Божидар Й.поискал сам от Х.С.и приел от него дар – сумата от 100 лева, която не му се следва, за да не извърши действия по служба – да не състави акт за шофиране без застраховка „Гражданска отговорност“.
2. На „Пиацата” срещу стадион „Черноморец”  Божидар Й.сам приел сумата от 30 лева от Т.Ч., която не му се следва, за да не извърши действия по служба – да не й състави акт за шофиране без застраховка „Гражданска отговорност“.
3. На бул. „Христо Ботев” Божидар Й. сам поискал от Н.Д. сумата от 150 лева и приел от него сумата от 100 лева, която не му се следва, за да не извърши действия по служба – за да не му състави акт за шофиране без застраховка „Гражданска отговорност“.
4. На паркинга на магазин „Била”  на булевард „Трапезица”, поискали от  П.Б. дар – сумата от 240 лв. и приели от него сумата от 20 лв., която не им се следва, за да не извършат действия по служба – за да не съставят акт за шофиране без застраховка „Гражданска отговорност“.
5. На булевард „Иван Вазов” поискали от Д.П. дар – парична сума от 100 лв., която не им се следва, за да не извършат действия по служба – за да не му съставят акт за шофиране без застраховка „Гражданска отговорност“– престъпление по чл. 302, т. 1, във вр. с чл. 301, ал. І,  вр. чл. 20, ал. ІІ, вр. с чл. 26, ал. І от НК.
За това, че през периода 31 декември 2013 г. до 01 януари 2014 г. в град Бургас,  при условията на реална съвкупност, в качеството си на длъжностни лица – полицейски органи, при условията на реална съвкупност в съучастие и като съизвършители преправили съдържанието на официален документ - ежедневна форма на отчет , с цел документът да бъде използван, за да се създаде привидно впечатление, че са изпълнили служебните си задължения след извършена проверка на  Д.П. на 30.12.2013 г. в 15.58 ч. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов