Избрани Новини

Условна присъда получи македонски гражданин

Шофирал пиян и предложил подкуп на полицай

В рамките на незабавно производство Окръжна прокуратура – Кюстендил постигна осъдителна присъда срещу македонския гражданин Насер Ракипи от гр. Куманово, извършил престъпления по чл. 304, ал. 1 във вр. с чл. 18, ал. 1 и по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 21.08.2016 г., на ПП I-6, в с. Жиленци, в посока от Кюстендил към с. Вратца, подсъдимият Ракипи управлявал собствения си лек автомобил „Мерцедес - Ем Ел”. При извършена проверка пътните полицаи констатирали, че водачът се намира в нетрезво състояние. Нередовният шофьор направил опит да даде подкуп в размер 20 евро и 1000 македонски денара на длъжностно лице - младши автоконтрольор от сектор „Пътна полиция “ при ОД на МВР –  Кюстендил, за да не му състави акт за административно нарушение по ЗДвП. Впоследствие химическата експертиза, изготвена по надлежен ред, установила концентрация на алкохол в кръвта на Ракипи над 1.2 на хиляда, а именно 2.1 промила.

Три дни след инцидента Окръжната прокуратура в Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу македонския гражданин за извършен от него опит за подкуп и шофиране след употреба на алкохол.

Съдът наложи на подсъдимия едно общо най-тежко наказание – лишаване от свобода за срок от осем месеца, изпълнението на което е отложено за срок от три години, лишаване от право да управлява МПС за срок от осем месеца, както и глоба в размер на 300 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)