Алпинисти обрушват скатовете в района на Кресненското дефиле

Обрушването се извършва при 384-ти км на път I-1 София – Кулата в местността Османска чешма

До 31 август т. г. при 384-ти км на път I-1 София – Кулата, в местността Османска чешма на Кресненското дефиле се извършва обрушване на скатовете, поради което е възможно да бъде затруднен трафикът. Целта е укрепване на скалния откос и обезопасяване на пътния участък от падащи камъни. В момента се извършва почистване на ската и обрушване на скалните откоси, след което предстои да бъдат монтирани високоякостни мрежи.

 

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация и указанията на регулировчиците. Движението се пропуска на интервали от 15 минути.

 

Строително-монтажните дейности са по Аварийната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“.

 

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.
Снимка на Деня

Щрихи от Плевен