Избрани Новини

Хляб с предварително записване ядат в дупнишко село

Налага се хората да ходят до съседното Дяково

Странна система с ден-два предварително записване за продажбата на хляба въвели в дупникото с.Кременик, казаха местни. Това създава голямо напрежение сред петдесетината жители в селцето, информира kmeta.bg.  Ако по някаква причина си пропуснал да заявиш бройката самуни, които искаш да вземеш – например си отсъствал от вкъщи, не получаваш нито бройка от насъщния. Ако имаш гости и ти трябва допълнително – пак нямаш шанс да вземеш хляб-два повече.

„Налага се хората да ходят до съседното Дяково, някои и пеша /5-6 километра/ или да хващат рейса до Дупница, за да си купят хляб. Или пък аз им нося от Дяково, където живея – търсят ме, не мога да отказвам. Много неприятности имаме с тоя хляб. Болни хора не могат да си осигурят от друго място. Шофьорът на една от колите, които карат хляба от с. Яхиново, спирал до къщите и давал на хора, които го помолили да им продаде, да си го купят. В „Наркооп“-Дупница разпоредили хляб да се продава само в магазина, с предварително записване. Сигнализирах до ръководството на потребителната кооперация, но проблемът не се решава“, оплака се и кметът на Кременик Здравка Тонева /ГЕРБ/.

В Кременик карат хляб от с. Яхиново и го продават по 95 ст. за бройка. Магазинерката има право да бракува изостаналия хляб и да го обяви по 70 ст., но тя държи всеки да си казва предварително колко хляб му трябва за съответната дата. Това е своеволие, но тя не отстъпвала, казва кметът Тонева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов