Избрани Новини

"Славата" взе победата в Дупница (видео)

Надигра "Марек" с 0 на 3

Отборът на "Марек" 1915 загуби тежко пред собствена публика в мач от 2-рия кръг от първенството на Югозападната Трета лига. На стадион „Бончук“ пред около 1000 зрители дупничани загубиха с 0:3 от "Струмска слава", съобщава zadupnitsa.com.

Гостите играха добре подредени в защита, изчакваха своите моменти на контраатака и по този начин успяха да изненадат домакини, като от създадени три положения реализираха три. Дупничани пропиляха поне 5-6 положения за гол и това се оказа решаващи за изхода от двубоя. В 18-ата минута Стоян Георгиев се измъкна зад защитата на "Марек", а вратарят Пламен Младенов се поколеба дали да излезе. Георгиев се възползва и след като преодоля стража на празна врата реализира за 0:1.

Дупничани можеха да изравнят още в ответната атака, но шут на Владимиров фронтално срещу противниковата врата бе спасен атрактивно от радомирския страж.

След почивката "Марек" тръгна остро в атака и натисна противника.

В 53-ата минута Росен Йорданов не уцели вратата, останал сам по диагонала от няколко метра, пропилявайки чиста възможност. От това се възползваха гостите, които с една от редките си контри в 56-ата минута покачиха на 0:2 с попадение на Тодор Зюмбюлев.

Дупничани не се отказаха и продължиха да атакуват. В 60-ата минута Лахчев стреля с глава под гредата, но вратарят на Славата спаси. В 65-ата минута дойде друго 100-процентово положение за "Марек", след като Чечев бе оставен сам, но и той не успя да отбележи. В следващата минута пък Еньо Кръстовчев удяри напречната греда, а топката така и не влезе в мрежата на гостите. 9 минути преди края отново при контраатака Зюмбюлев попари пак дупничани за 0:3.

След срещата старши треньорът на Марек Борис Кръстев заяви: "Не "Струмска слава" ни изненада, а ние сами! Пропиляхме шансовете си за гол и това се оказа решаващо. През първото полувреме играхме слабо.

Чуйте още от коментара на старши-треньора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов