Избрани Новини

Заловиха избягал затворник

Крал коли в Старозагорско

24-годишен младеж бе заловен от полицията след серия кражби на коли в Казанлъшко.

Ибрям А.  е задържан в землището на казанлъшкото село Шейново.  Той излежавал присъда в Старозагорския затвор за кражби. Бил преместен в затворническо общежитие в Гълъбово, откъдето избягал на 4 август тази година. Бил обявен за общонационално издирване.

Върнал се в родното си Шейново и отново подхванал занаята. Придвижвал се с   лек автомобил  „Фолксваген поло“, откраднат  от с. Хаджидимитрово, а близо до мястото на задържането му е намерен и лек автомобил  „ВАЗ 2101“, откраднат от с. Горно Сахране.

Досега е установено, че от 4 до 21 август Ибрям е съпричастен към общо пет случая на противозаконни отнемания на моторни превозни средства и две домови кражби в малки населени места от областта, за които са образувани и се водят досъдебни производства.

В част от случаите извършителят е прониквал в чуждите домове през незаключени врати и отворени прозорци и  отмъквал ключовете на леките автомобили. От жилищата той си е тръгвал и с парични суми, мобилни телефон и други вещи.

И.А. е задържан за срок до 24 часа. Работата по доказване на цялостната му престъпна дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов