Избрани Новини

Приятелите на изчезналия турист Жири Вана не спират да го търсят

Чешкият турист е в неизвестност от 18 юни

Приятелите на изчезналия турист Жири Вана не спират да го търсят, информира в. "Труд". Мъжът, който е на 37 години, пристигнал у нас, за да осъществи планински преходи в Рила, Пирин и Стара планина. Майка му обяснила, че синът е купил билет за връщане за 19 юни, но не се прибрал, а тя нямала никаква връзка с него. Тя съобщила още на властите, че синът й е планирал и пътуване до Перу, за което вече имал билет с дата на заминаване 22.06.2016 г.

От извършените до този момент оперативни действия у нас е потвърдено, че Жири Вана е влязъл в страната ни в 18:21 часа на 26 май т.г. през ГКПП-Аерогара София. До този момент няма данни да е напускал пределите на България. Няма данни и за адресни регистрации на територията на страната.

Негови приятели обаче пристигнаха от Чехия и сами започнаха издирване, засега без резултат. Но в планински райони младите хора са разлепили обяви, написани на български  и английски езици.

В Мелнишко по дърветата и пътеките за различни маршрути са окичени с тези табелки. Хората не са се отказали да намерят приятеля си.

За последно чешкият турист е бил видян жив в хижа "Попови ливади" над Гоце Делчев на 3 юни. След като пренощувал, на 4 юни той тръгнал с тежка раница, която тежала повече от 35 килограма, към Тевно езеро – Безбог и Добринище. Мъжът не е носил мобилен телефон.

Местните хора в Мелнишко казват,че не са го виждали, там иначе преминават много туристи, но дали дума на приятелите на Жири Вана, че ако научат нещо, веднага ще ги потърсят и се грижат табелките да останат непокътнати.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)