Избрани Новини

Идва краят на незаконните постройки в Дупница

Започват проверките от жк. "Бистрица"

Комисия от Община Дупница започва проверка на всички общински имоти на територията на община Дупница във връзка с новия Общ устройствен план. Проверките ще бъдат най-вече за незаконни постройки, информират от пресцентъра на Общината.

Както е известно, новият ОУП ще започне да се прави, тъй като процедурата по избор на изпълнител е в към края и трябва да се предприемат и необходимите стъпки, за да бъде реализиран. Освен това, проверките са наложителни с оглед последващите подробни-устройствени планове.

"Предприемането на тези мерки е наложително, а изисква технологично време за реализирането. Затова ще се направят проверки на всички общински имоти и незаконните строежи ще бъдат премахнати. С оглед стартирането на ремонтните дейности в жк. "Бистрица", именно от тази част на града ще започне и изпълнението на последващите дейности по премахвания на къщи, постройки, бараки и други, които са в регулацията на града. В крайна сметка законът е един за всички без значение от това дали си българин или представител на някой етнос", лаконичен бе кметът на Дупница инж.Методи Чимев.

Както е известно, до 15 септември ползвателите на незаконни гаражи в района на жк. "Бистрица" трябва да си ги премахнат, в противен случай след тази дата ще започне принудителното премахване, но собствениците ще бъдат санкционирани имуществено. Проверката пък означава, че най-сериозно ще пострадат жителите на един от най-големите ромски квартали – "Гиздова махала". Нови ромски постройки в района никнат всяка седмица, но след предприетата мярка ще се наложи да бъдат събаряни, след като приключат проверките.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)