Внедряват нова система за безопасност на въжения парк в Благоевград

Съоръжението няма да работи от 10 до 20 септември

По разпореждане на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов предстои да бъде въведена нова надеждна самоосигурителна система във въжен парк „Коколандия“. Целта е да бъде осигурена и гарантирана абсолютна безопасност  за ползвателите на атракциона. В дните от 10 до 20 септември,  по първа, втора и трета линия ще бъдат демонтирани сегашните съоръжения и ще бъдат подменени с модерни карабинери, при които не се налага намеса от страна на ползвателя. По време на обновяване на парка, съоръженията няма да функционират. С осъвременяването на линиите ще бъде постигнат абсолютен комфорт за ползвателите на въжения парк.

Атракционът е предпочитано място за забавление, както от жителите, така и от гостите на Благоевград.  Той се намира в местността „Бачиново“. Паркът „Коколандия“ беше открит през есента на 2014 година. Той е единствен по рода си в региона и представлява ред от въжени препятствия, които стимулират бързина, смелост, сръчност, ловкост и съобразителност. Въжен парк „Коколандия” е място за забавление и спорт, с кръгове, предназначени за различни възрастови групи.

По настояване на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов няма такса за използване на атракциона. Всички съоръжения отговарят на европейски стандарт за качество и сигурност. Ежедневно се проверява тяхната надеждност и сигурност.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"