Избрани Новини

ЮЗУ студент спечели първия медал за България на Олимпиадата

Успех на олимпийските игри постигна и друга възпитаничка на ЮЗУ- Ивет Лалова

Първокурсничката в специалност „Спорт” Елица Янкова завоюва бронзов медал в олимпийските състезания по борба в категория до 48 килограма. Възпитаничката на Югозападния университет „Неофит Рилски” надделя срещу аржентинката Патрисия Бермудес със 7:6 точки. В дебюта си на олимпийските игри Елица Янкова показа характер като постигна три победи по пътя към полуфинала, където загуби с туш срещу Мария Стадник от Азербайджан. На четвъртфинала българската спортистка успя да победи представителката на Колумбия Каролина Кастийо. На осминафиналите Елица се наложи над рускинята Милана Дадашева, а в първата си борба на олимпийските игри разгроми камерунката Ребека Муамбо с 10:0.
Олимпийският медал е най-големият успех в кариерата на Елица Янкова, която тази година спечели бронз на Европейското първенство в Рига, а миналата година на Европейските игри в Баку се класира втора.

Успех на олимпийските игри постигна и възпитаничката на Югозападния университет „Неофит Рилски” Ивет Лалова. Българската спринтьорка зае осмото място във финала на 200 м на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Тя завърши за 22.69 сек.

Ръководството на ЮЗУ „Неофит Рилски” поздравява спортистките за постигнатите успехи и пожелава на останалите студени да следват примера им, и да се стремят към световни постижения.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)