Избрани Новини

Общински горски шеф арестуван заради крадени дърва

Крими

18-08-2016, 19:53

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Крадени дърва и контрабанден тютюн спипа полицията

Шефът на общинското предприятие „Горско стопанство” във Велико Търново Георги Георгиев е бил арестуван от полицията, съобщи "24 часа". Причината за задържането е кражба на два камиона дърва.

Георгиев, който се водел в отпуск, издал билети на цигани бракониери да секат незаконно дърва. Даже ги придружил със служебния си автомобил, сочи оперативна информация. Пред съдия циганите си признали и обяснили, че Георгиев лично дошъл със служебната кола, независимо че е в отпуск, обяснил им къде да секат, без да ги видят и им разписал билетите. Камионите с дървата са заловени от полицията. След разпит Георгиев е освободен. Най-вероятно кметът Даниел Панов ще го уволни, твърдят запознати.Все още директорът се води в отпуск.

Velikotarnovoutre откри и официална информация за случая, макар и без имена на извършители. Тя идва от Изпълнителната агенция по горите - нейни великотърновски служители първи са засекли огромното количество крадени дърва.  

Според информацията незаконният добив е от общинска горска територия и става дума за почти 200 куб. м. дърва.

До констатиране на нарушението е довела съвместна проверка със служители от РУ – Велико Търново на товарен автомобил, превозващ 10 куб.м. дърва за горене от дървесен вид зимен дъб, маркирани с общинска марка. Дървата са били придружени с хартиен превозен билет, издаден от директора на Общинско предприятие гр. Велико Търново за земеделска територия. 

Видът и качеството на транспортираната дървесина провокирали допълнителна инспекция на мястото, от където е била добита.  Установено е, че става въпрос не за добив на дървесина от земеделска територия, а за сеч в горска територия - общинска собственост, в землището на с. Въглевци, община Велико Търново, за която няма издадено позволително за сеч. 

При извършената теренна проверка се установява, че в различен период от време са отсечени общо 619 броя дървета от дървесен вид зимен дъб, равняващи се на почти 200 куб. метра дърва за горене. Нарушението е констатирано на 16 август 2016 г. 

По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура - Велико Търново. 





Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов