Избрани Новини

Ивет: Ще оставя сърцето си на пистата, пък каквото Господ е решил

"Мога да кажа, че утре ще бягам с цялата си любов и ще оставя сърцето си на пистата, пък каквото Господ е решил." Това заяви днес пред "Нова телевизия" най-добрата българска атлетка Ивет Лалова, която утре ще се състезава на финала на коронната си дисциплина - 200 м.


"Честно казано, аз вече изпълних моята цел, тя бе влизане във финала. Говорим за един от най-трудните спортове, не случайно е и от най-гледаните. Спринтът на 200 метра при жените е също е почти толкова труден, колкото и този на 100. Затова моята цел е изключително трудна, но вече е постигната и съм много щастлива" , коментира Лалова.


"Винаги съм била оптимист, но ако искате да кажа, че отивам и ще взема медал, това е много трудно и изключително трудно постижимо", коментира Лалова очакванията си за утрешното бягане.


"През последните години насочих цялата си подготовка към 200 метра, защото спринтът на 100 метра се разви толкова много, че по едно време не знаех дали са живи същества тези момичета, които бягат", каза още тя.


"Аз съм в професионалния спорт вече повече от десет години, спомням си на последните олимпиади и световни първенства с какви резултати се печелят дори медали. Сега с тези резултати излиташ още в сериите. Затова много спринтьорки се насочиха съм дисциплината 200 метра, тъй като там видяха все още забавяне в тази тенденция. И аз намерих своето място там, миналата година успях да се класирам на финал на световното, както и сега беше сигурно, че това ще бъде моята цел. Много е трудно да се подготвят и двете спринтови дисциплини. На големи първенства в много малко дни има изключително интензивни бягания, които отстрани изглеждат леки, но на нас ни коства много. Още повече аз имах лека контузия преди олимпийските игри и трябваше да избера дали да поема този риск", завърши Лалова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)