Избрани Новини

Откриха инвазивна кардиология в Кюстендил

В лекарския екип влизат седем медици

Продължилата близо година „процедура“ по откриване на инвазивна кардиология в кюстендилската болница вече е приключила и отделението обслужи първите си пациенти, похвали се управителят на здравното заведение д-р Александър Величков, цитиран от kmeta.bg. Статутът на отделението е „трето ниво“.

В лекарския екип влизат седем медици, завеждащ е специалистът от болницата д-р Любомир Кадийски, в помощ на състава са и двама лекари кардиолози от столицата. Като разположение новото отделение е непосредствено до спешния център на болницата – преценено е, че близостта му е добре за евентуални тежки случаи, приемани в спешното.

Решението за откриването на отделение по инвазивна кардиология в Кюстендил на здравното министерство е още отпреди Нова година. Лично кметът на града Петър Паунов покани на място министри, доказани специалисти кардиолози, съдейства за доставянето и монтирането на необходимата апаратура и оборудване. Договорът със здравната каса е бил подписан още през май т.г., възникнал обаче проблем тъкмо  с апаратурата при изпробването й и затова отделението е започнало да функционира от около седмица.

Пациентите ще бъдат обслужвани по клинична пътека. Лично министър Петър Москов се ангажира с откриването на инвазивна кардиология в Кюстендил при посещението му в болницата м.г., съдействие и помощ на място оказа и бившият здравен министър доц. Божидар Финков, припомнят от екипа на болницата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов