Избрани Новини

Кристина Янева очаква с нетърпение "Пирин Фолк" /видео/

Обича да смесва различни музикални жанрове (фолк,джаз,рок,R&B) и смело експериментира в различни насоки

Кристина Янева е завършила НМУ “Любомир Пипков“, София. В момента е студентка в СУ „Св. Климент Охридски“. Участвала е в много конкурси, телевизионни предавания и концертни изяви. Печелила е първи места и златни медали в международни конкурси в Гърция, Турция, Македония, Русия, Украйна, Черна гора, Австрия, Германия, Италия и др.
Първите й стъпки на сцена са в Двореца на културата - Перник с ръководител на ансамбъла „Граовска младост“ Кирил Методиев. 5-годишна е солистка на ансамбъла.
Няколко години по-късно започва да пее в Общински младежки дом - Перник като солов изпълнител в ансамбъл “Български ритми“ под ръководството на Гуна Иванова, с която и до днес продължава съвместната й работа.
За себе си казва: "Освен изпълнението на автентичен български фолклор от различните региони на страната, аз разнообразявам творчеството си, като смесвам различни музикални жанрове (фолк,джаз,рок,R&B) и смело експериментирам в различни насоки".
През 2009 г. работи с доц.Георги Петков в частен професионален хор. В хора са събрани най-изявените бивши възпитаници от катедра „Народно пеене” към НМУ “Л.Пипков“. Хорът вече има самостоятелни концертни изяви и най-високи отличия в страната и чужбина.
В процес на работа за съвместен проект е в Австрия с известния български емигрант, светило в световната музика и изкуство Борис Рубашкин.
Обучава деца с открити музикални възможности от различни възрастови групи по музикалните предмети народно пеене, солфеж и елементарна теория на музиката, пиано.

През 2016 г. участва в Конкурса за изпълнителско изкуство с "Елено, керко".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов