Избрани Новини

Изгоря стадионът в село Копиловци

Пожарът тръгнал от незаконно сметище

Пожар, тръгнал от незаконно сметище, изгоря тревата на стадиона в село Копиловци, предаде Дарик. На място има противопожарни екипи, огънят е почти овладян. Тлеят дънерите на отсечените през миналата година тополи около спортното съоръжение.
„Жалка гледка. Дойдохме да окосим игрището, за да играем утре контролна среща с тима на Ябълково, а то всичко е изгоряло. Не знам дали теренът ще се възстанови до старта на новото първенство в Четвърта лига - областна футболна група „Осогово", каза президентът на ФК „Ботев"- Лозно Мая Митрева.

Кметът на село Копиловци Людмила Пухова разказа, че пожарът е тръгнал от незаконното сметище, което е до стадиона, преди моста над река Струма.
„Имаме събор в края на месеца и през следващата седмица бях организирала с ОП „Чистота" поредното почистване на това сметище. В селото има само една вана за отпадъци, но тя не е достатъчна. Кметовете на по-големите села сме в това положение и сме писали не една докладни до община Кюстендил. Идват много роми, които са на плаж покрай реката, както и рибари. Не знаем кой обаче и запалил сметището", коментира Пухова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов