Избрани Новини

Тенис за всички в Благоевград

Два пъти в седмицата деца безплатно получават уроци

За поредна година в Благоевград се провежда кампанията на Българската федерация по тенис и Министерството на младежта и спорта "Тенисът – спорт за всички", съобщи БНТ. На кортовете в спортната база на Югозападния университет два пъти в седмицата деца безплатно получават уроци. Според треньорите кампанията има ефект, защото след тренировките миналата година няколко деца са продължили успешно пътя си на състезатели в спорта.

Около 30 деца тренират тенис на спортната база на Югозападния университет всеки вторник и четвъртък. Разделени на две групи – начинаещи и напреднали, децата работят усърдно, за да станат един ден като своите любимци – звездите от челото на тенис ранглистата.

Децата са щастливи, защото, когато тренират сами, не разбират грешките си, а по време на уроците разчитат на треньора да ги наставлява.

Илиян Анастасов, треньор: "Когато е група, трябва да имаш подход към всеки, децата са различни като характер, и може би това е най-трудното – да го представиш за всеки да е хубаво и приятно, но не е трудно, когато децата идват с желание. Дето се казва "насила хубост не става"."

Тенис тренировките в Благоевград се провеждат вторник и четвъртък от 10 часа. Групите са оформени, но ако има нови желаещи, места на корта и за тях ще се намерят.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов