Избрани Новини

Животновъдът от Самораново e получил заплахи

Крими

10-08-2016, 15:01

Снимка:

zadupnitsa.com

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Напрежението в Самораново расте

Сигнализира полицията

Животновъдът от село Самораново, който тормози от години своите съселяни със свободното пускане на крави и бикове на стадиона, детската и спортната площадка е пуснал жалби в полицията, както срещу кмета на селото Райна Александрова, така и срещу няколко други жители на селото, че са го заплашвали, съобщава БНР.

Животновъдът от 2013 година не се съобразява с Наредбите и законите въпреки няколкото предписания и финансови санкции, които не плаща. Това лято обаче, ситуацията излезе от контрол. Община Дупница финансира изграждането на спортен комплекс в Самораново с футболно игрище – затревено и изкуствено, игрище за плащеж волейбол и баскетбол, изкуствено езеро, външен фитнес и детски кът, който е изключително посетен особено вечерно време от десетки родители и деца. Свободното пускане на кравите и биковете в непосредсвена близост до съоръженията обаче създава сериозна опасност за здравето и живота на хората.

Последната проверка, която му бе направена с редица предписания от няколко институции бе през миналата седмица. В крайна сметка от Община Дупница взеха крайни мерки и предадоха цялата преписка на прокуратурата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов