Избрани Новини

Бум на инвеститори в село Баня

Роден бизнесмен вдига комплекс за над 20 милиона

Минералната вода и трите планини - Рила, Пирин и Родопите, са като магнит за инвеститори в разложкото село Баня. Община Разлог вече е издала 34 разрешителни за ползване на живителната течност от топлите извори. В момента български бизнесмен строи в селището един от най-големите хотелски комплекси в целия регион. Обектът е вдигнат на груб строеж, работи се вътре в помещенията. Целта е да отвори врати за следващия зимен сезон. Строежът наистина е впечатляващ, като площ е три пъти по-голям от луксозния хотел "Римска баня" в курорта. Намира се в края на село Баня, в посока Банско, близо е до къщата на президента Росен Плевнелиев. Инвестицията е за над 20 млн. лв., твърдят от общината. Хотелът ще притежава един от най-големите центрове за СПА процедури и рехабилитация, ще ползва минерална вода за балнеология и водолечение.

Много инвестиционни намерения са заявени в община Разлог за промяна на предназначението на земеделска земя, за да строят комплекси за отдих в село Баня. "За нас е от огромно значение да привличаме такива сериозни инвеститори. Общината помага за техните проекти. Нашата политика е да не пречим, а да помагаме на бизнеса. Предлагането на все повече и по-качествени услуги повишава интереса на туристите към нашата община. Техният брой се увеличава", заяви кметът на община Разлог Красимир Герчев.

За 2015 г. в общината отчитат над 5% ръст в туризма. Радващото е, че и през лятото идват много туристи от страната и чужбина. Най-важното е, че регионът се превръща в целогодишен курорт, а не само в зимен. "Нашето предимство е лековитата минерална вода. Благодарение на нея ни предпочитат гости от страната и чужбина. Тази година се надяваме да отбележим още по-голям ръст на туристите", казват от общината, съобщава standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)