Избрани Новини

Предай капачка, направи добро

В Симитли подпомагат социални каузи с пластмасови капачки

С любопитна инициатива хората в Симитли подпомагат благородни каузи. Местните хора събират пластмасови капачки, които след това предават на специализирани фирми, срещу което получават финансови средства за различни инициативи.Последните 1000 лева, събрани от предадени капачки, са дарени на две момчета с вродена детска церебрална парализа, съобщава БНТ.

Ивайло Гоцев, ръководител на звено “Социални дейности” в Симитли: “Ние помогнахме на тези две момчета, защото им предстояха интервенции, хирургически, имаха двигателни проблеми. Похвалното, което можем да кажем за тези деца, е, че след като помогнахме на тях, те продължиха да събират капачки.”

Идеята всеки да запази капачката от минерална вода или безалкохолна напита, за да я предаде продължава вече няколко години. Според хората в Симитли благородните каузи възпитават в добродетели.

Ангелина Стойчева: “Знаеш, че с нещо можеш да помогнеш, да допринесеш за това да се направят добри дела.”

С финансова помощ на родители от Симитли, както и с парите от предадени капачки, ще бъде завършена и сензорната зала за деца със слухови и зрителни затруднения в “Дневния център за деца с увреждания” в Симитли.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов