Избрани Новини

Андрей Новаков и Георг Георгиев помагат на хората в Скопие

Включиха се като доброволци в доставянето на гориво за отводнителните съоръжения и вода за населението

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и народният представител и председател на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев са в Скопие, където помагат за отстраняването на щетите, които бяха причинени от бурята и наводнението в македонската столица. Те са част от доброволческа инициатива, която цели да подпомогне оперативната дейност на службите за борба с бедствията и авариите в Македония. Вчера двамата се включиха в снабдяването на гориво за отводнителните съоръжения. Има проблем с доставките на гориво в Скопие поради усложнената обстановка. Друг проблем, който е бил разрешен, е доставянето и разпределянето на вода за пиене за населението и за спасителните екипи в македонската столица.

„Допълнителни трудности тук се създават от факта, че електрозахранването е прекъснато. Беше трудно да намерим бензиностанция, която да работи. Но бе важно да доставим достатъчно гориво, за да отводним сградите. Водата е замърсена и е негодна за пиене, това също бе голям проблем. Оставаме тук, за да помагаме във всичко, от каквото има нужда местното население и в кризисния щаб“, обясни Андрей Новаков.

"Съпричастни сме с хората тук, споделяме тяхната тревога от бедствието, което ги сполетя. Случвало се и в България. Тук сме, за да помогнем", каза Георг Георгиев. Той разказа, че в момента с Новаков помагат за отводняването и разчистването на къщата на възрастна двойка, пострадала от наводнението. "Помагаме с физическа сила при разчистването. Използваме и помпите, осигурени от българските власти", посочи още Георгиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов