Избрани Новини

В Петрич e в сила ново разписание на междуградските превози

Парите

08-08-2016, 20:05

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Петрич благодари на АПИ

Oпределиха и цените за таксиметровия превоз

С решение от днес съветниците на Петрич допълниха с нови автобусни линии съществуващата в община Петрич Общинска транспортна схема и измениха маршрутни разписания в дните на изпълнение и часовете на тръгване.

Четири са новите автобусни линии, които влизат в сила – гр. Петрич – с. Камена, гр. Петрич – с. Рупите – с. Старчево – с. Кърналово , гр. Петрич – с. Първомай, гр. Петрич – с. Гега и гр. Петрич – с. Кромидово.

Променени бяха часовете на тръгване и разписанията на други шест автобусни линии.  Корекциите са направени след подробен анализ на комисия от експерти, в състава на която влизат представители на Областно пътно управление, ИА „Автомобилна администрация”, сдружението на Автобусните превозвачи в България, служители на ОбА - Петрич и на ОбС – Петрич.

Отделно от това със заповед на кмета Димитър Бръчков са проведени разговори с кметовете на населени места в общината и собственици на фирмите превозвачи. От тях са постъпили и повечето предложения за промени по досегашната транспортна схема, уточни общинският съветник Георги Ангелски. От трибуната на местния парламент той посочи и парадокси, касаещи съществуващи практически автобусни линии досега, за които при засичане на пътнико-потока се установява, че са нерентабилни. Като фрапиращ пример беше приведена линията Петрич – с. Яково, изпълнявана два пъти ежедневно по разписанията на Общинската транспортна схема, която е от 2000 година. С поправките от днес най-динамичната като пътнико-поток автобусна линия гр. Петрич – с. Габрене ще продължи да се изпълнява на всеки кръгъл час през делничните дни, но влиза в нови часове на тръгване през почивните дни събота и неделя – през час от автогарата в града и от последна спирка.                                                                 

На извънредното заседание днес съветниците определиха минималните и максимални цени за таксиметрови услуги в община Петрич. С влизане в сила на решението се определят – дневна тарифа 0,72 лв минимална цена, 1,20 лв максимална цена, 0,90 лв минимална цена за таксиметров превоз нощна тарифа и 1,50лв максимална цена за нощна тарифа. Прието беше предложението за определяне на броя таксиметрови автомобили - 110, които да работят на територията на общината, като едно физическо или юридическо лице не може да има повече от 10 таксиметрови автомобила.

С решение от сесията днес, по предложение на кмета Димитър Бръчков, община Петрич ще се включи като съучредител на Европейска група за териториално сътрудничество през месец септември 2016 г. Участието на община Петрич ще доведе до създаване на допълнителни възможности за увеличаване потенциала за развитие и чрез директно кандидатстване по проекти в Брюксел. Седалището на новоучредената Европейска група за териториално сътрудничество ще бъде в град Солун.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов