Евроепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков замина като доброволец в Скопие

Той винаги се включва в доброволчески акции

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков замина като доброволец да помага за преодоляване щетите от бурята в Скопие. Снощи благоевградският депутат в Европейския парламент обяви на стената си във фейсбук, че е решил да замине за македонската столица на стената си във фейсбук.

Решението му веднага предизвика положителен отзвук, като бяха публикувани на стената му поздравления за бързата му реакция и добро сърце.

Заминава и народният представител и председател на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев, за да се включат в отстраняването на щетите, които бяха причинени от бурята и наводнението в македонската столица. Те ще бъдат част от доброволческа инициатива, която цели да подпомогне оперативната дейност на службите за борба с бедствията и авариите в Македония.

„Свързах се с българи, които живеят в Скопие, заедно с които ще помогнем за разчистването на пътищата и на жилищните сгради. Ще помогнем на местното население в отстраняването на щетите. Разполагаме с отводнителни помпи и друга техника. Съпричастни сме към трагедията, която сполетя жителите на Скопие и със скръбта на всички жители на Македония“, заяви Андрей Новаков.

Припомняме, че депутатът Андрей Новаков не за първи път се включва в доброволчески акции, той беше на линия и по време на горските пожари в Рила.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"