Избрани Новини

Близо 2000 души се веселиха в Петия фестивал на динята в Никюп (СНИМКИ)

Велико Търново Лайф

07-08-2016, 09:19

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Никюп започва пети Фестивал на динята

Археолози доброволци от разкопките при Никополис ад Иструм се включиха в подготовката

Почти до изгрев продължиха веселбите в рамките на Петия фестивал на динята, който снощи се проведе в село Никюп. Близо 2000 души се събраха в центъра на селото в 18 ч., когато бе дадено началото на динената фиеста. Гости от региона и страната, но също и от чужбина присъстваха на празненствата и атрактивните игри, които изпълниха съботната вечер с изключително настроение, както и с благодарност за добрата реколта. Отново сред гостите бе и кметът на шуменското село Салманово, където също се провежда Ден на динята.

По традиция празникът в Никюп започна с химна на селото, изпълнен от местната фолклорна формация. За удоволствието на публиката на сцената се изредиха „Клуб по спортна акробатика „Джим денс“ от Горна Оряховица, Клуб за латино танци от град Дебелец, Клуб за народни танци „Ресенски япрак“ от Ресен, Трио „Извор“ и за първи път на никюпската сцена – уникалният 12-членен духов оркестър към Военно формирование в Белене.

В организацията на игрите и в подготовката на празника, включително рязането на дини за дегустация, са се включили и доброволци от археологическата експедиция на Никополис ад Иструм, каза за Velikotarnovoutre кметът на Никюп Йорданка Атанасова. Тя изрази възхищение и благодарности на археолозите и на всички, съпричастни с подготовката на динената фиеста.

Фестивалът на динята в Никюп бе създаден по инициатива на кмета Атанасова и се организира изцяло със съдействието на спонсори и дарители.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)