Избрани Новини

Електронни разписания монтират на спирките в Дупница

Община Дупница внесе проекта за Интегриран градски транспорт

Община Дупница внесе проекта за Интегриран градски транспорт и стартира на практика вече реализацията му, информира zadupnitsa.com. Над 6,8 млн. лева е сумата, която ще бъде разходвана за различните дейности, заложени в проекта. Безспорно, цялостната рехабилитация на няколко километра улична мрежа, както и изграждането на пътната инфраструктура в района на Социалните жилища, са сред най-големите проблеми, които ще бъдат решени.

Сериозни подобрения се очертават и в градския транспорт. Ще бъдат монтирани 58 електронни визьори (разписания) на всяка спирка в града, които ще показват колко минути остава до следващия автобус по дадената линия. Ще бъдат монтирани и във всички градски автобуси, системи, които да съобщават гласово на пътниците следващата спирка. По новата линия 5, която ще се обслужва от Община Дупница, ще бъдат закупени 4 буса, които също ще бъдат оборудвани с гласова система.

"Има още доста подобрения, които сме заложили и ще реализираме. Не беше лесно с изготвянето на документацията, но трябва да подобряваме това, от което имаме нужда. Проектът предвижда да бъде изграден и център, който ще следи за изпълнението на разписанията от автобусите. Знаете, че в най-големите български градове тази система вече е внедрена, така че скоро ще бъде и при нас", коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов