Избрани Новини

Изтребват комарите с моторен делтапланер

Новините

02-08-2016, 08:51

Снимка:

Пресцентър Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва нова масова обработка срещу комарите в Пловдив

Последните за сезона въздушни обработки ще бъдат извършени на 2,3 и 4 август

В три последователни дни /2, 3 и 4 август/ ще бъдат извършени последните за сезона въздушни  обработки срещу ларви/имаго на  комари с мотоделтапланер.

Местата, които ще бъдат третирани с препаратите против комари са обходния канал на Атанасовско езеро и крайбрежния район на езерото Вая в посока кв.Лозово, кв.Долно и Горно Езерово и Комлушка низина. Пръскането ще се извърши в ранните сутрешни часове.

Превантивната обработка против комари ще продължи и през следващата седмица с наземно третиране с топъл аерозол на всички установени и нововъзникнали биотопи. То ще обхване парковете, площадките, жилищните комплекси и квартали на Бургас.

Препаратите, които ще бъдат използвани при въздушното и наземно пръскане са опасни само за насекомите и са напълно безвредни за хората, бозайниците и птиците.

Със затоплянето на времето експертите предупреждават жителите също да вземат предпазни мерки, като по-дълги дрехи, пръскане с репеленти, мрежи на прозорците и най-вече да не оставят съдове с вода или течност да престояват на терасите или в гаражите, за да не се създават подходящи условия и нови биотопи на тигровия комар.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов