Да си спомним за славните илинденци

С традиционен събор в Гоце Делчев почитат 113 години от Илинденско-Преображенското въстание

Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод 113-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание. Тази година съборът ще се проведе днес, 30 юли 2016 г.

Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим. След това на паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието.

В 11.30 часа, на голямата поляна в село Попови ливади, ще започне празничният концерт, в който ще вземат участие изпълнителите Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Иван Арнаудов, Мария Христова, Васил Пиргов и Ирина Паскалева, както и сборен оркестър от Гоце Делчев с ръководител Здравко Георгиев.

Специално участие в програмата ще вземат Володя Стоянов, Кирил Костов, Кирил Митоски, Сузана Спасовска и Наум Петрески. Тази година на събора ще се проведат и народни борби.

Осигурен е организиран транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен