Избрани Новини

МВР: Внимавайте, ако чуете това! Телефонът ви е в списък с измамници!

Баба хвърли 5000 евро от балкона, диктувала серийните им номера на мошеник

80-годишна жена е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от ОД на МВР - Шумен. Тя пострадала при изпитаната схема – разговор с „полицейски служител”. Този път обаче в нея били вкарани нови елементи.Мъжът, който се обадил, й разяснил, че телефонът й е в списък на измамници, като в момента са предприети действия за задържането им. Разпитал я с какви парични средства и жената му обяснила, че има в наличност 300 лева и 2000 евро, съобщиха от полицията.
  Той я накарал да преброи парите и продиктува номерата на банкнотите. Обяснил, че за да бъдат задържани измамниците е необходима по-голяма сума и я разпитал има ли спестявания в банка. След като възрастната жена му отговорила положително, мъжът й казал, че е необходимо да ги изтегли, като в банковия клон не обяснява за какво са й нужни парите.
  Жената изтеглила сумата от 5000 евро и се завърнала в дома си. Мъжът, който се представил за полицай, й заявил, че е необходимо да постави парите в торба и ги пусне от терасата на апартамента си. Образувано е досъдебно производство. По случая работят служители на РУ Шумен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов