Избрани Новини

Уволниха горски надзирател

Продал дърва за огрев

Горският надзирател в ТП „ДЛС Дикчан” Цветан Марински е наказан дисциплинарно с уволнение заради нерегламентирани практики. Това съобщиха от Югозападно държавно предприятие.

В края на миналата седмица съвместна проверка на представители на ТП „ДЛС Дикчан”, РДГ Благоевград и РУ „Полиция” - гр. Гоце Делчев, след подаден сигнал, потвърди нарушение на Закона за горите и злоупотреба със служебно положение от горския служител. Същият продал незаконно дърва за огрев на трето лице, които са добити по реда на чл. 193 от Закона за горите и са за лично ползване, без право на продажба.

В хода на проверката купувачът е потвърдил, че дървата са му предложени от горския надзирател Цветан Марински, като впоследствие е получил превозен билет, издаден от дървопреработвателна фирма. Установено е, че горският надзирател е използвал служебното си положение, за да си осигури документи с невярно съдържание, които да оправдаят транспортирането на дървата от къщата му в с. Плетена до крайния потребител в с. Кочан. Утре ТП „ДЛС Дикчан” ще сезира Районна прокуратура – гр. Гоце Делчев за извършено престъпление по служба и нарушение на Закона за горите от горския надзирател.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)