Избрани Новини

Известният благоевградски художник Иван Милушев с поредно признание

Директорът на ГХГ – Благоевград е с престижна награда от Международно триенале на акварела във Варна

Директорът на Градска художествена галерия – Благоевград и известен художник Иван Милушев е сред призьорите в Международно триенале на акварела – Варна 2016. Той получи  престижната награда на ГХГ – Варна за творбата „Блудният син“. Благодарение на доброто си представяне в изложбата предстои Иван Милушев да открие и самостоятелна изложба в ГХГ – Варна.

Отличени в първото издание на триеналето бяха още Лю Уи от Китай, който получи награда за изключителен принос в световното изкуство и Кирил Божков, чието признание е за принос в световното акварелно изкуство.

„Тази награда означава много за мен и благодаря за признанието, което получих. Смятам, че този приз допринася за имиджа на Благоевград, като град, в който културата и изкуството се развиват“, коментира Иван Милушев. 

Международно триенале на акварела – Варна 2016 обединява творбите на художници от над 50 държави от 5 континента. В изложбата са показани над 270 творби след селекция на картини от над 350 автори. Сред творците, участващи в Международно триенале на акварела, са такива от Китай, Япония, Хонг Конг, Тайланд, Грузия, Монголия, Швеция, САЩ, Индия, Пакистан, Иран, Италия и много други. 

От българска страна участват емблематични имена в акварелното  изкуство от България като проф. Кирил Божков, Атанас Мацурев, Красимир Тодоров, Ненко Чанев, Селма Тодорова, Иван Додов и други, всеки от тях носител на множество отличния и награди.

Международното триенале се провежда в рамките на месец и ще остане в Градската  художествена галерия – Варна до 15 август.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)