Избрани Новини

Жалба спря изборите на Адвокатската колегия в Кюстендил

Причината е незаконосъобразно определяне на датите

Жалба е спряла провеждането на изборите за ръководство на Адвокатската колегия в града, съобщи за радио „Фокус” адвокат Росица Борисова, досегашен председател на комисията по провеждането на изборите. Провеждането на изборите е било насрочено за 16 и 17 юли, но с решение на Висшия адвокатски съвет те са отменени. Причината е незаконосъобразно определяне на датите.

"Избори нямаше, сега предстои съветът в Кюстендил да се събере и да реши кога ще бъдат насрочени нови дати”, обясни Борисова.

До нови избори се стигна, след като през март тази година Висшият адвокатски съвет отмени избора на председател на колегията в Кюстендил, както и изборите за членове всички ръководни органи. Основанието беше, че изборната комисия е излязла с едно решение - и за първия тур, и за балотажа, вместо с две, както е по правилника.

През месец февруари Румен Антимов спечели балотажа срещу Емил Велинов. Тогава срещу обявения резултат бяха депозирани две жалби до Висшия адвокатски съвет, които спряха встъпването в длъжност на новия председател. В момента Адвокатската колегия в Кюстендил продължава да се ръководи от Васил Иванов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов