Избрани Новини

Заведенията завладяват улиците

Все по-тесни стават улиците и площадите

Летните горещини вече са в разгара си и заедно с тях по улици и площади започна настъплението на кафенетата. Ясно е, че в жегите всеки иска да се разхлади със сладолед, студена бира или безалкохолно, докато си бъбри с приятели в уютната сянка на кафенето. Но дали, радвайки се на добро настроение и приятна компания се замисля, че в картинката нещо липсва? Ако разгледате снимките, ще видите какво тясно проходче за минаване на минувач или велосипедист е оставило това заведение. За кола – място няма, и така трябва да бъде, особено ако кафето се намира в централната градска част. Но не трябва ли да има място за преминаване на линейка? Или на пожарна? Ако, докато си седиш и си пийваш, ти стане лошо, как ще стигнат до теб медиците, за да те спасят?

Но това не ни минава през ума, докато, отпуснати и отпочиващи в заведението, си пийваме питието. А би трябвало. Или ако не на нас, поне на собствениците да им мине през ума. Но те гонят печалба. Броят вечер оборота. Чудят се как повече клиенти да привлекат. И въобще не се интересуват от твоето здраве, от линейки и пожари. Дори не се замислят, че утре може точно тяхното заведение да пламне. Или на самия него да му прилошее...Не се замисляме...Типично за нас, българите.

Къде е тази улица? Може да бъде навсякъде, във всяко по-голямо градче. Но в случая наши читатели я заснеха в Петрич, в центъра. Дано собствениците вече са се съобразили и са поприбрали столовете. Ще проверим и това. Надяваме се и общинското ръководство да го направи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов