Избрани Новини

В Дупница определиха цените за ползване на общински имоти

Утвърдиха цената за спортното съоръжение на стадион "Бончук"

За ползване на барбекютата на парк Рила в Дупница вече ще се плаща по 6 лева, решиха местните съветници на своето заседание, съобщава zadupnitsa.com. Такси се въвеждат и за ползване на Спортната зала, както и на стадион "Бончук". Клубовете от Дупница ще използват големи преференции за спортното съоръжение, като парите, които ще плащат ще са на база месечна часова заетост и с 50% по-ниски цени.

Стадион "Бончук" ще може да се ползва от външни ползватели срещу определена цена, като това ще става само след като е съгласувано с футболния клуб, за да не се нарушава спортно-състезателната им дейност. По-високи са таксите за технически услуги и за ползване на Гробищния парк, а други са намалени.
Дебати по измененията на Наредбата за местните такси и цени на услуги имаше най-вече в частта за заплащане на такса за барбекютата, тоалетните, гробищния парк и таксите за технически услуги.
Ползването на тоалетна в Парка ще бъде 50 ст. Д-р Лорета Николова изчисли, че в активния сезон от наем на барбекютата ще има едва 400 до 450 лв., а Станислав Павлов изрази опасение, че част от хората, които използват барбекютата само за кратка почивка, ще използват беседките. Таксата се взема за почистване и поддържането им във вид, още повече, че след всеки уикенд, се налага възстановяване на изпочупеното или откраднатото. Последните два месеца само за възстановяване на щети на барбекютата и около тях, общината е платила над 1600 лева. Що се отнася до тоалетните д-р Николова попита дали парка няма да се превърне в тоалетна, заради таксата, която се въвежда и която не всеки ще плати.

От наеми за ползватели на Парка в Общината влизат малко под 6 хиляди лева, а разходите по подръжката са в двоен размер всеки месец.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов