Избрани Новини

Посрещаме част от мощите на свети Георги Победоносец

Мисия Пловдив

16-07-2016, 13:10

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По покана на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, в навечерието на празника на митрополитския храм „Света Марина” - 16 юли 2016 г., ще бъде посрещната част от светите мощи (ръката) на свети великомъченик Георги Победоносец. Светинята ще бъде донесена от метоха „Св. Богородица” в Палеохори (Халкидики, Гърция) в катедралния храм „Успение Богородично” в гр. Пловдив на 16 юли 2016 г., 18.00 ч., откъдето ще тръгне литийното шествие със светите мощи до митрополитския храм „Света Марина” в гр. Пловдив. Тук те ще бъдат поставени за поклонение на вярващия народ.
От 18.30 ч. ще започне празничната архиерейска вечерня. Светите мощи ще останат в храма, който ще бъде отворен и през нощта.
На 17 юли 2016 г., когато се чества паметта на света великомъченица Марина, в едноименния митрополитски храм в 9.00 часа ще бъде посрещнат Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит, който ще възглави празничната света Литургия по повод празника в съслужение с митрополити - членове на Светия Синод на БПЦ, епископи и свещеници.
На всеки богомолец ще се дава за благословение икона с образа на св. Георги и памук, осветени на светите мощи.
Светите мощи ще останат до 22.00ч. вечерта на същия ден (неделя)



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов