Избрани Новини

ВУМ ще бъде домакин на първата Евро-азиатска докторантска лятна академия

Мисия Добрич

16-07-2016, 11:25

Снимка:

ВУМ

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Студенти от Виетнам ще заснемат видео за ВУМ и Добрич

Два дни от програмата – 19-ти и 20-ти включва лекции във ВУМ, град Добрич

От 18 до 24 Юли във Висше училище по мениджмънт (ВУМ), ще се проведе Евро-азиатската докторантска лятна академия, чиито организатори са ВУМ и Университетът по мениджмънт в Алмати, Казахстан (Almaty Management University). За участието в академията пристигат близо 40 докторанти и преподаватели от организации и университети във Франция (ESC Rennes School of Business), Великобритания (Sheffield Hallam University), Русия (The Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration), Литва (Mykolas Romires University), Испания (Escola Universitària Formatic Barcelona), Полша (Czestochowa University of Technology) и др.

 Церемонията по официалното откриване на събитието ще се проведе на 18 Юли, от 10 часа в сградата на ВУМ, град Варна (улица Оборище 13 А), където ректорите на двата университета организатори ще произнесат приветствена реч . Ще бъдат представени, както основната концепция на Евро-азиатската докторантска лятна академия (EDSA) , нейните основни цели и план за развитие, така и основните лектори - техните публикации и опит. Два дни от програмата (вторник и сряда – 19-ти и 20-ти) включва лекции във ВУМ, град Добрич.

 Програмата на Евро-азиатската докторантска лятна академия (EDSA) ще включва многобройни лекции и семинари свързани с изследователски методи, аналитично академично писане, както и „философски“ анализ на научни данни и представянето им по грабващ вниманието начин.  Ще бъдат разгледани и опорните точки на изискванията за приемане на дадена публикация в академичен журнал. Безспорно най-интересната  част от програмата ще бъдат лекциите на тема „Научен метод, позитивизъм и интерпретации“, „Количествен и качествен методи или микс“, „Триангулация на различни масиви от данни“ и „Скиците като подход за изследване“.

 Основни лектори по време на събитието ще са водещи професори от всички университети – организатори и партньори, като едно от най- открояващите се имена е това на професор Михаил Минков от ВУМ, който ще изнесе лекция на тема „Методи за мултикултурни изследвания“.  

 Професор Минков е експерт в междукултурните различия, автор  е на редица научни публикации и книги в това число - What Makes Us Different and Similar; A New Interpretation of The World Values Survey, "Защо сме различни?" и "Европейци сме ний, ни...",  „България върху културната карта на света" и др. Книга, в която е съавтор е бестселър в платформата на Амазон за 2010 г., а постиженията му в областта на мултикултурните изследвания са световно признати.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов