Избрани Новини

С 3000 лева депутатите от ГЕРБ подкрепиха лечението на Гери

Мисия

15-07-2016, 00:21

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес е концертът за Гери

Общо над 16 000 събраха великотърновци за младата майка

Великотърновските народни представители от ГЕРБ подкрепиха кампанията по набиране на средства за лечението на младата Гергана Моминска, майка на 2-годишно момченце. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, Евгени Стоев и инж. Клавдия Ганчева дариха за каузата 3000 лева. Народните представители Стоев и Ганчева присъстваха на благотворителния концерт за Гери, провел се тази вечер в Летния театър на Велико Търново.

Парите от депутатите постъпиха преди концерта при нотариус Дешка Рачевец, която по време на проявата удостовери всички събрани средства и оповести крайната сума. Общо 16 186 лева осигуриха търновци за лечението на Гери, като в това число са 2300 лв., събрани по-рано от общински съветници и служители на администрацията в Община Велико Търново. Кметът на старата столица Даниел Панов също е дарил голяма сума, стана ясно по време на концерта. 13 476 лв са постъпленията от продажбата на покани за благотворителната проява и от дарителницата на входа на Летния театър.

Нотариус Дешка Рачевец връчи събраните средства на съпруга на Гергана Моминска. Те ще послужат за лечението на Гери с препарат на японска болница, цената на който за един тримесечен курс е около 6000 евро.

Инициатори и основни организатори на концерта „Да помогнем на Гери“ са членовете на една от формациите, които безвъзмездно участваха в благотворителната проява – група „Спейс“, в чийто състав са общинските съветници Деян Хаджийски, Нейко Генчев и Атанас Парушев. Още един общински съветник бе сред артистите в концерта – Гергана Евтимова, която е част от атрактивната танцова формация „Търновска царица“.

Водещ на концерта бе обичаният български актьор Георги Мамалев, а общо 11 изпълнители, певчески и танцови групи се изявиха на сцената в подкрепа на Гери. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов