Избрани Новини

70 състезатели мериха сили в Националната квалификация по таекуондо

Спорт

14-07-2016, 07:46

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Техниката пумсе беше демонстрирана в Горна Оряховица

70 състезатели от 7 клуба премериха сили в Национална квалификация по таекуондо в дисциплина пумсе, специални техники и демонстрации, която се проведе в Горна Оряховица. Организатор на събитието беше Българска Федерация по Таекуондо - WTF ,Община Горна Оряховица и Национален център за подготовка по пумсе - Hemus taekwodno centre. В състезанието се включиха представители на клубове в София, Бургас и Горна Оряховица.

В националната квалификация по пумсе премериха сили най-добрите национални състезатели, в това число и 8 представители на горнооряховския ТК „Хемус”:Мартина Димитрова, Милица Петрова, Симона Димитрова, Йоана Йорданова, Ралица Чернева, Йордан Добрев, Димитър Сейков и Румен Димитров. Всичките ни състезатели показаха завидно ниво натрупано от участия на международни турнири в състава на националния отбор на България и заслужено шестима от тях (без Симона Димитрова и Мартина Димитрова) намериха място в представителния отбор, който ще представи България на предстоящото Балканско първенство на 24-25.9.2016 година в град Дупница. Най-малкия ни представител Мартина Димитрова, която е само на 9 години показа завидно ниво за крехката си възраст и даде заявка на своите по-големи съпернички, че догодина тя ще е титуляр при децата 7-11 години, коментира председателят и старши треньор на ТК „Хемус” Румен Димитров.

В националната квалификация по специални техники и демонстрации шест състезатели на „Хемус” премериха сили в дисциплина демонстративна самозащита. Кристиян Пенков, Йордан Добрев, Мартин Марков, Антон Пашев, Стилиян Димитров и Румен Димитров демонстрираха завидни умения по самозащита с прийоми от корейското бойно изкуство хапкидо. „Хемус” е единствения оторизиран представител на България на това бойно изкуство. Атракция, динамика и шоу бяха елементите на тяхната демонстрация. Те не останаха незабелязани от председателя на Демонстративната комисия към БФТ, който увери че състезатели на „Хемус” ще заемат място в сформирането на националния демо отбор на БФТ – WTF, които ще представят своите умения на Балканиадата и Европейското първенство по таекуондо догодина в България, каза още Румен Димитров.

Националната квалификация протече при много добра организация. Състезанието уважи кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, който поздрави всички и се запозна с дисциплината пумсе и състезателите.

„Искаме да изкажем благодарност на кмета инж. Добрев за оказаното ни съдействие по организацията на събитието. Ние ще представим Горна Оряховица достойно на Балканското първенство през есента, увери Румен Димитров. 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов