Избрани Новини

Кметът Камбитов с решение за натоварения трафик на кръговите кръстовища в Благоевград

Съществуващото вече кръгово кръстовище ще бъде разширено

Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов разпореди да бъдат взети спешни мерки за разрешаване на проблема с трафика в Благоевград. След като стартираха строително-монтажните дейности по преобразуването на кръстовището на бул. „Джеймс Баучер“ в кръгово, започна и ремонтът на съществуващото кръгово при Трето основно училище „Димитър Талев“ в Благоевград. Съществуващото вече кръгово кръстовище ще бъде разширено с цел да се улесни преминаването на автомобилите и да не се образуват така наречените „тапи“ в най-натоварените часове. Специалистите са съобразили трафика и промяната на съоръжението и с близостта му с учебното заведение, като ще бъдат взети всички необходими мерки за обезопасяване на района и децата, които в учебно време активно преминават платното за движение.

В момента паралелно протичат и дейностите по реорганизиране на кръстовището, което свързва улиците „Владо Черноземски“, „Христо Татарчев“ и булевардите „Васил Левски“ и „Джеймс Баучер“. Първоначално ще бъде затворен участъкът между ул. „Крушево“ и бул. „Джеймс Баучер“.

Въведена е организация на движението, която е съгласувана с КАТ „Пътна полиция“ и РСПБЗН. С цел улесняване на гражданите ще бъдат поставени указателни табели за мaршрутите, които могат да бъдат използвани по време на изграждането на новото кръстовище за кръгово движение. Автомобилите ще преминават по близките улици, като движението по тях ще се извършва двупосочно. По обходните пътни артерии няма да бъде позволено паркирането, като моторните-превозни средства в нарушение ще бъдат репатрирани. Автобусите от градския транспорт ще минават по бул. „Димитър Солунски“, Джеймс Баучер“ и ул. „Владо Черноземски“.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов