Избрани Новини

23 свободни места за гимназиите в Кюстендилско

Най-зле е положението в гимназията по облекло и социално управление в Дупница

23 са незаетите места за прием след седми клас в гимназиите в Кюстендилска област след второ класиране, обявиха от реигонaлния инспекторат по образованието, пише kmeta.bg. Най-зле е положението в гимназията по облекло и социално управление в Дупница, където обявяват 10 свободни места в специалността "Бизнес администрация".

Дупница, обявен преди петнадесетина години за "град на фармацията", очевидно не работи достатъчно добре, за да поддържа този "статут", след като в едно от училищата - Гимназията по хранително вкусова промишленост и химически технологии в специалността "технология на фармацевтиката и парфюмерийните и козметичин продукти", не са заети 5 места. По едно свободно място е станало в езиковата гимназия "Д-р Петър Берон” в Кюстендил с изучаване на английски и испански и в дупнишкото СОУ "Св. П. Хилендарски” с испански.

От 11 до 13 юли 2016 г. се подават заявления за участие в трети етап на класиране след завършен VII клас. За участие в трети етап на класиране учениците подават документи както за първи етап, като в заявлението до началника на РИО могат да променят и пренаредят желанията си, но не запазват мястото си от по-преден етап на класиране. В III-ти етап на класирането може да участва и ученик, който не е участвал в първия и във втория етап на класирането, поясниха експерти.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)