Избрани Новини

Жена в следродилна депресия се натрови с лекарства в Благоевград

Погълнала опаковки от парацетамол и аналгин

25-годишна благоевградчанка, майка на 5-месечно бебе, изпадна в послеродова депресия и погълна умишлено лекарства. Инцидентът станал снощи във фамилния дом в района на "14-ти полк" в Благоевград. Младата жена е открита от съпруга си, тя била неконтактна, до нея имало изпразнени опаковки от парацетамол и аналгин, информира struma.bg.

Приета е в болницата, където са предприети реанимационни действия за овладяване на тежкото й състояние. Тя е погълнала най-малко 20 таблетки, овладяна е силната интоксикация на организма й. Неотлъчно до пострадалата родилка били близките й хора, които са силно стресирани от случилото се.

"Състоянието на послеродова депресия е неприятно и опасно, защото родилката не може сама да промени лошото си настроение, не може да превърне тревогите си в спокойствие и разумно поведение", каза директорът на МБАЛ - Благоевград д-р Огнян Митев, който е акушер-гинеколог с 30-годишен опит. Ето какво поясни той: "Депресираната жена преживява отчуждение, в нея възниква усещането за самота и изолираност, в същото време начинът й на живот се променя с трудности и безпокойства по повод отглеждането на бебето.

Това състояние на често плачене и безпокойство не е каприз. Действително депресията невинаги е ясно изразена. Членовете на семейство, за да реагират правилно на такава тревожност и настроение, трябва да подкрепят родилката, да споделят нейните тревоги и притеснения по повод на малкото дете у дома. Не бива да изискват безкомпромисно от нея разум и силна воля, това само ще увеличи чувството за вина и недоволство от самата нея. Най-голяма помощ за младата майка е околните искрено да я подкрепят и при необходимост да потърсят лекарска консултация", заключи д-р Митев.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов