Избрани Новини

Топ джазменът Крейг Бейли свири тази вечер в Плевен

Заедно с него ще са двама не по-малко популярни виртуози – гъркът Костас Магинас и Петър Салчев

Един от най-известните соло саксофонисти, свирил в групата на Рей Чарлз – Крейг Бейли, ще гостува днес в Плевен, заедно с още двама не по-малко популярни виртуози – гъркът Костас Магинас и Петър Салчев. Концертът е организиран от Община Плевен и Арт център – Плевен и ще започне в 20.30 часа на откритата сцена на Каскадата.

Роденият в Синсинати, Охайо, Крейг Бейли е завладян от госпъл, класическа, соул и джаз музиката още от 16-годишна възраст, когато и получава първата си стипендия за музика от Консерваторията в Синсинати. По време на музикалната си кариера е свирил с редица музикални светила в джаз музиката, бил е соло саксофонист в групата на Рей Чарлз.

Другите двама членове на триото също са от световна величина. Костас Магинас е изучавал китара в Бостън и в годините има съвместни участия с редица известни американски музиканти. Петър Салчев е роден в Пловдив. Завършва Музикалнaтa академия „Панчо Владигеров” в София и печели стипендия за Бостънската консерватория. Изнасял е концерти в Германия, Австрия, Дания, САЩ, Гърция и Румъния.

Триото ще подари на гражданите и гостите на Плевен незабравима джаз вечер.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов