Избрани Новини

Над 75 деца рисуваха обща картина в Дупница

Общината се видя в чудо как да събере всички малчугани

Панорамната зала в сградата на Община Дупница едва успя да събере всички деца, които искаха да се включат в поредното лятно занимание, организирано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Над 75 деца се включиха в "Млад художник" под ръководството на Елена Марулевска от арт-ателие "Дон Кези". Децата, разделени на групи, трябваше да рисуват една обща картина "Плаж, море, небе".

"Изключително голям е интересът тази година. Да си призная, това всъщност е проблемът ни, тъй като на някои занимания идват по над 100 деца, но и това е обяснимо с оглед на заниманията, които сме заложили. Конкретното днес занимание бе да създадем и провокираме навици в децата да работят в екип. Общата картина бе разделена на отделни части, за които отговаряха групите. Освен да се забавляват с рисуване, по този начин децата имаха възможност сами да си разпределят задачите, да си помагат, както трябва да бъде в живота", обясни секретаря на комисията Ценка Стоянова.

За всяко мероприятие от "Активно лято 2016", което стартира в началото на седмицата, всички необходими материали, както и разхладителни течности, се осигуряват от Община Дупница.

Следващото занимание за малките е в понеделник от 10 часа в градската библиотека, намираща се в Читалище "Зора 1858". Тогава ще бъде "Голямото четене". Всички участия са напълно безплатни за децата от 8 до 14 години.

 

 


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)